Oppikirjailija

Ensimmäinen oppikirjani Kirahvin löytötavaratoimisto sai päivänvalon elokuussa 2018. Kyse on alakoulun 2. luokan kaksikotikielisille suomenruotsalaisille suunnatusta suomen kielen oppikirjapaketista ja sen julkaisi Schildts & Söderströms. Kirsi Martin vastasi tehtäväkirjasta ja Johanna Högväg kuvituksesta, minä taas lukukirjan teksteistä sekä tehtäväkirjan lisäteksteistä. Projekti oli kaikkinensa upea ja antoisa, ja mielestämme oppikirjasta tuli kerrassaan mahtava!

Jatkoa seurasi heti seuraavana vuonna (2019). Nyt vuoroon tuli 2. luokan kokoruotsinkielisille lapsille tarkoitettu suomen kielen oppikirja Kaverit! Vastasin siinäkin lukuteksteistä ja loruista.

Uusin ja tuorein on 1. luokan kaksikotikielisille suomenruotsalaisille suunnattu suomen kielen oppi- ja tehtäväkirja Poni pyörällä (2020), jonka tarinat kirjoitin ja jonka tehtävät laati Hanna Friis. Kuvitus ja taitto on jälleen Johanna Högvägin taitavasta kynästä.

Ilmestyneet:
Tammi, Martin & Högväg: Kirahvin löytötavaratoimisto : modersmålsinriktad finska för årskurs 2 (Schildts & Söderströms 2018)

Martin, Tammi & Högväg: Kaverit! : en kombinerad text- och aktivitetsbok i nybörjarfinska för främst årskurs 2 (Schildts & Söderströms 2019)

Friis, Tammi & Högväg: Poni pyörällä : en kombinerad text- och aktivitetsbok i modersmålsinriktad finska för främst åk 1 (Schildts & Söderströms 2020)

 

Oik. Educa-messuilla 2018